Rendsburg

Rendsburg (www.rendsburg.de)

Rendsburg is 800 jaar oud en heeft ongeveer 28.000 inwoners. In het economische gebied van Rendsburg wonen 65.000 mensen. De stad van Rendsburg is gelegen in Noord-Duitsland zo'n 60 kilometer van de Deense grens en 100 kilometer van Hamburg. De Baltische Zee ligt op ongeveer 30 kilometer afstand. Het is nauwelijks 60 kilometer naar de Noordzee.

Het Kiel-kanaal werd geopend in 1895 en Rendsburg werd een haven van zowel de Noordzee en de Oostzee. Rendsburg is zeer beroemd om haar veerpont, die is geïnstalleerd als een hangende constructie met stalen kabels onder de ijzeren spoorwegbrug om het Kiel-kanaal over te steken. In 2013 is een speciale interactieve verlichting genaamd Passage geïnstalleerd.

Rendsburg is bovendien een belangrijk onderdeel van een coöperatieve koppeling tussen de gemeente van Kiel en de districten Rendsburg-Eckernförde en Plön.  Als een traditioneel centrum van industrie, handel en commercie is Rendsburg een uitstekende locatie. Bovendien biedt Rendsburg vele faciliteiten voor cultuur, recreatie en sport. In Rendsburg zetelt ook de Noord-Universiteit, welke is gespecialiceerd in intensieve taalcursussen voor buitenlandse en Duitse managementniveaus. Tijdens de zomer is de internationale Academie voor orkesten van het Schleswig-Holstein Muziek Festival te gast bij de Noord-Universiteit en zijn er een heleboel concerten in en om Rendsburg. In de zomer is er de Nord Art, een beroemde internationale kunsttentoonstelling in de buurt van Rendsburg. 

Door de inspanningen van de stad Rendsburg voor Europees begrip is de stad door de Raad van Europa in 1972 geeerd door het uitreiken van de vlag van de Raad van Europa en in 1989 door het uitreiken van de medaille van de Europese Raad.
Een grote bijdrage tot Europees inzicht zijn de internationale jeugd Games.