Roeivereniging Pampus

De Almeerse roeivereniging Pampus is opgericht in 1980 en heeft ruim 180 leden, in leeftijd variërend van 10-75 jaar. De vereniging heeft haar clubhuis en  twee botenloodsen aan de Verlaatweg, langs de Lange Wetering.

Ons clubgebouw biedt alle nodige voorzieningen, zoals ruime kleedkamers, goed sanitair, een gezellige sociëteit en een balkon met prachtig uitzicht op het water. De vloot biedt boten voor ieder roeiniveau.

Het Almeerse roeiwater is breed, afwisselend en natuurrijk met veel watervogels, ruisend riet en soms zie je zelfs bevers. Vanaf de vereniging kun je in diverse richtingen varen: over de Hoge Vaart door Almere-Stad richting de Noorderplassen en het Blocq van Kuffeler; naar de Groene Kathedraal en Zeewolde; of via de Lange Wetering langs het Kasteel naar Almere-Haven.

Onze ervaring met de Youth Games

Als roeivereniging doen wij al mee sinds de beginjaren dat de Youth Games plaats vinden. Ieder jaar weer met een andere samenstelling maar zonder uitzondering met heel veel plezier. Hoewel de Games natuurlijk impliceren dat er wedstrijden gehouden worden is het maken van nieuwe buitenlandse vrienden en vriendinnen, het spreken van een andere taal en het uitwisselen van cultuur en gewoontes voor de meesten nog belangrijker dan het winnen van die medailles.

Komend jaar 

Voor de aanstaande Youth Games hebben wij naast de wedstrijden die waarschijnlijk 2 dagen zullen duren toertochten, fungames, BBQ en nog een paar andere activiteiten gepland. De organisatie is in handen van Victoria van der Meulen en Norbert Blokhuis. De wedstrijden zullen plaats vinden in skiff, dubbel 2 en 4-en, Meisjes, Jongens en mixed, alleen scull geriggerde boten er zullen geen boord geriggerde boten gebruikt worden. Er zal gestreefd worden om het voor iedereen mogelijk te maken om in alle categorieën mee te kunnen doen.