Tennisvereniging LTV Almere

LTV Almere bestond afgelopen jaar 40 jaar. Het is een van de oudste verenigingen van Almere met zo’n 600 leden, waarvan 140 jeugd leden. Er zijn tijdens het hele jaar vele activiteiten als het open jeugd toernooi, clubkampioenschappen, kampeerweekend, Sinterklaastoernooi, oliebollen toernooi en vele andere jeugd activiteiten. Op het park wordt lesgegeven door Tennis College Flevoland, de 2 enthousiaste trainers Zwen Bertelsen en Derek Koot ondersteunen de activiteiten en zullen waar mogelijk meehelpen bij de Youth Games. De Youth Games worden dit jaar voor de 4e keer georganiseerd op LTV Almere. Op 8 all weather banen in Almere Haven.

Ervaringen Youth Games afgelopen jaren

De afgelopen jaren ben ik (Kiki Wendels) veel betrokken geweest bij de Youth Games. In 2010 ben ik begonnen als deelnemer van de Youth Games in Almere. Een heel leuk en leerzaam onderdeel was het ontvangen van een sporter uit één van de partnersteden in huis. Voor vijf dagen waren wij een ‘gastgezin’. Naast het toernooi was het leuk om de sporter wat meer te leren over Nederland. In 2011 ben ik meegegaan als deelnemer naar Aalborg. Dit is zo goed bevallen dat ik in 2012 ben meegegaan als deelnemer naar Rendsburg (foto 1) met Zwen Bertelsen als begeleider. Tijdens de Youth Games in Aalborg en Rendsburg heb ik niet kunnen ervaren hoe het is om bij een gastgezin te verblijven. De deelnemers werden ondergebracht in scholen en sporthallen. Ondanks dat we niet in een gastgezin verbleven was het contact met de deelnemers uit andere partnersteden heel goed. De gezelligheid was groot en de nodige vrienden werden gemaakt.

In 2014 heb ik de Youth Games voor het eerste meegemaakt als begeleider in Almere (foto 2 en 3). Het is super leuk om dit evenement als deelnemer en als begeleider te hebben meegemaakt. Het organiseren van het toernooi verliep soepel en het was een geslaagde week voor iedereen. Omdat de begeleiding van de deelnemers goed was bevallen ben ik tijdens de Youth Games in 2015 meegegaan als begeleider naar Aalborg (foto 4 en 5).

Het is een leuk evenement die ik van beide kanten heb kunnen ervaren: als deelnemers en als begeleider. Ieder jaar opnieuw heb ik kunnen zien dat er vriendschappen worden gesloten en het afscheid moeilijk is aan het einde van de week. De Youth Games is ieder jaar weer een mooie combinatie van sport en feestelijke activiteiten. Omdat de deelnemers elkaar niet alleen maar zien en spreken in competitieverband maar ook daarbuiten worden er veel vriendschappen gesloten en kunnen de kinderen veel van elkaar leren.

Verwachting aankomend jaar

Mijn verwachting voor het aankomende jaar is dat het weer een groot succes gaat worden. De voorbereidingen zijn vroeg begonnen en er zijn veel deelnemers uitgenodigd. Als alle genodigde sporters en begeleiders komen hebben we weer een mooie groep bij elkaar om er een gezellige en sportieve week van te maken met zijn allen.