Triathlonvereniging

Triathlon vereniging Almere
Triatlon is een Grieks woord: “tri” betekent drie en “atlon” betekent wedstrijd.
Triatlon is een sport die uit drie verschillende onderdelen bestaat. De triatlon is ontstaan in 1978 toen enkele vrienden op Hawaï zich af vroegen welke sport het meest uitputtend voor het uithoudingsvermogen zou zijn. In het gesprek aan de bar ontstond het idee om de drie belangrijkste wedstrijden op Hawaï achter elkaar te beoefenen; een zwemwedstrijd over 3,8 km, een fietswedstrijd over 180 km en een loopwedstrijd over 42,195 km. Het avontuur van de vrienden was om te kijken of dat vol te houden was. En zo ontstond de triatlon.
De lange afstand kan alleen volbracht worden door goed getrainde atleten. Gelukkig zijn er inmiddels ook andere wedstrijden over veel verschillende afstanden, voor jong en oud.
Triathlon vereniging Almere is een vereniging met meer dan 200 leden met de grootste jeugdafdeling van Nederland. Het jongste lid is 8 jaar, de oudste al in de 70. Op verschillende niveaus wordt er een paar keer per week onder begeleiding getraind. Sommige leden doen geen wedstrijden en trainen alleen omdat het zo leuk en gezellig vinden en een beetje aan de conditie willen werken, anderen willen graag zo goed mogelijk presteren. Iedereen kan meedoen op zijn of haar manier.
Naast het trainen worden er ook andere leuke dingen georganiseerd door onze jeugdcommissie.
Heb je zin om een keer mee te doen? Dat kan. Je kunt een maand lang gratis mee trainen om eens te kijken of triathlon ook wat voor je is. Aanmelden hiervoor kan via de website www.tvalmere.nl
Afgelopen jaar was de eerste keer dat triathlon mee deed aan het evenement met groot succes. De atleten hebben een leerzame en gezellige trainingsweek gehad. Ze hebben nieuwe dingen geleerd van de buitenlandse atleten en hebben dingen geleerd aan de buitenlandse atleten. Hierdoor hebben ze elkaar kunnen versterken op een sportieve en gezellige manier. Naast het trainen met elkaar hebben ze elkaar ook kunnen uitdagen in een zwemloop, duathlon en triathlon. Door iedereen zijn eigen sterke punten was dit een mooie wisselende strijd.
Van komend jaar verwachten we dat we een leuke wisselende week te kunnen neerzetten voor de atleten. Waar de atleten elkaar kunnen gaan versterken en dingen van elkaar kunnen leren. We gaan een aantal verschillende trainingen met de atleten doen in combinatie met verschillende competities. Daarnaast zal er in de week ook een aantal gezellige activiteiten worden ondernomen.